Testimonial Wilfred Franken

Van nature ben ik een gevoelsmens. Bij belangrijke beslissingen laat ik me voor een groot gedeelte leiden door mijn onderbuikgevoel. Maar veel mensen in mijn omgeving nemen hun beslissingen op verstandelijke gronden. Dat maakte me onzeker. Hoe moest ik verder? Moest ik gaan studeren, zodat ik mijn beslissingen ook verstandelijk kon onderbouwen of kon ik op dezelfde voet doorgaan?

Gevoel is een goede richtlijn
Om antwoord te krijgen op deze vraag, heb ik me in 2006 ingeschreven voor de cursus Filosofisch Leiderschap. Omdat het bedrijf waar ik voor werk is gevestigd in Ermelo lukte het me niet om alle bijeenkomsten te volgen, maar ik heb toch het antwoord op mijn vraag gekregen. Jan Touw heeft me geleerd dat er meer is tussen hemel en aarde en dat goed leiderschap juist te maken heeft met gevoel. Nu durf ik dat te accepteren.

Hard werken is meer dan uren draaien
Een ander winstpunt dat de cursus mij heeft opgeleverd is de balans tussen werk en privé. Goed leiderschap zit niet alleen in hard werken en veel uren draaien. Er zijn meer dingen die je gelukkig maken. Nu ik daarvan doordrongen ben, houd ik de balans tussen werk en andere zaken beter in de gaten.

Rustiger werken
Hard werken hoort nog steeds bij mij. Ik draai nog regelmatig teveel uren. Maar van mijn medewerkers krijg ik terug dat ik rustiger ben en dat ik beter naar hen luister. Toch is er de afgelopen twee jaren veel werk verzet. Ik heb een team van zes medewerkers uitgebouwd tot een team van dertien medewerkers. Maar dat is me – mede dankzij de cursus – uitstekend afgegaan.

Vorige testimonial Testimonials-overzicht