Testimonial Martijn Kortekaas

‘Bewustwording. Dat is wat het me heeft gebracht.’

Een rechtstreekse aanleiding om zich in te schrijven voor de cursus Filosofisch leiderschap was er voor Martijn Kortekaas van “LEGALLIN niet. Nieuwsgierigheid misschien.
Hij ontdekte steeds vaker dat zijn vrienden bezig waren met een stuk verdieping, soms vermengd met spiritualiteit. “Dat triggerde me.” En omdat hij op dat moment in een netwerkclub zit met Jan Touw, meldt hij zich aan voor de eerstvolgende cursus.

“De eerste bijeenkomst stelde me meteen gerust”, vertelt Martijn. “‘Ik vertel een verhaal’, zei Jan. ‘Maar iedereen kan eruit halen wat hij nodig heeft.’ Die vrijblijvendheid beviel me. Ik hoefde dus niet te studeren en kon de lezingen rustig over me heen laten komen. Ik vond ook de materie leuk. Plezieriger en gemakkelijker leven. Wie wil dat niet? Vervolgens ben ik er langzaam wijzer en bewuster van geworden.

Ik herinner me bijvoorbeeld een bijeenkomst waarin Jan alle cursisten vroeg om de bos bloemen die in het midden stond, goed in zich op te nemen. Vervolgens haalde hij de bos bloemen weg en vroeg hij ons om het boeket te beschrijven. De beschrijvingen waren totaal verschillend. Dat zijn mooie inzichten. Er zijn dus zoveel waarheden als mensen.”

Relaxter
“Wat de cursus me vooral heeft gebracht, is ‘bewustwording'”, vervolgt Kortekaas. “Ik realiseer me waar ik mee bezig ben. Als ik me ongelukkig vloek omdat m’n fietsreparatie volledig vastloopt, dan ben ik me daar tegenwoordig van bewust en doe ik daar ook iets mee. Ik stop met de reparatie en probeer het later nog eens. Of ik probeer het wat rustiger. Maar ik stop in ieder geval met vloeken. Dat voelt goed.

Ik kijk ook anders naar zaken die het ego strelen. Ik zie er de betrekkelijkheid van in. Alleen als de stof zich op energetisch niveau afspeelt – denk maar aan genezing door gedachtekracht of het opvangen van signalen uit het universum –haak ik af. Maar in grote lijn ben ik relaxter. Ik doe meer dingen in dezelfde tijd. Wie twijfelt of Filosofisch leiderschap iets voor hem is, zou in ieder geval eens moeten gaan luisteren. Het opent deuren.”

Martijn Kortekaas

“ MARK “advocaten Breda

Vorige testimonial Testimonials-overzicht Volgende testimonial