Testimonial Kees Naalden

Ik ben verantwoordelijk voor een kleine zelfstandige eenheid binnen een groot bedrijf. Zodra ik in die positie terecht kwam, werd ik direct ook geconfronteerd met je eigen beperkingen. Ik bemerkte bij mezelf met een voornamelijk technisch commerciƫle achtergrond, dat ik de neiging had om terug te vallen op die technische kant en vooral bij mij, ook terug viel op mijn dominantie. De cursus Filosofisch Leiderschap heeft me geleerd om bij mezelf te blijven en me vanuit een ander perspectief gemakkelijker in anderen te verplaatsen. Ik merk dat mensen zich nu prettiger voelen bij mij.

Op het moment dat ik me inschreef voor de cursus van Jan Touw, had ik daarover best mijn twijfels. Eerder gevolgde cursussen waren steeds beperkt gebleven tot het aanleren van kunstjes. Gedurende een korte periode slaagde ik er dan in om de kunstjes toe te passen, maar vervolgens viel ik terug in het oude patroon. Maar reeds bij de eerste bijeenkomst was elke vorm van twijfel weggenomen. Het voelde voor mij als thuiskomen.

Op dit moment volg ik de cursus anderhalf jaar. Ik heb geleerd om als leidinggevende beter bij mezelf te blijven en te voelen welke reactie in de gegeven situatie tot het beste resultaat leidt. Ik verplaats me gemakkelijker in de ander. Ik wil vooral snel doorontwikkelen, maar weet dat ik me dit alleen eigen kan maken door de tijd te nemen. Mijn leven is in al haar facetten ten positieve veranderd; het is zo’n stuk intenser geworden. Eigen patronen en die van anderen begin ik steeds beter te herkennen. Deze herkenning en vooral het weten wat het met mij en anderen doet, is voor mij ontzettend waardevol gebleken. Ik hoor en zie scherper. Jan’s cursus heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een niet aflatende drive gegeven.

Dank je wel.

Kees Naalden

Interview en tekst: Liliane Verwoolde, Het Tekstbureau.

Vorige testimonial Testimonials-overzicht Volgende testimonial