Testimonial Ans Knape

Ans Knape, VP / HR&O bij ASML, zocht al een tijdje naar verdieping. Het zou haar zowel in haar zakelijk- als in haar privéleven goed van pas komen. Maar waaruit die ‘verdieping’ dan precies zou moeten bestaan, dat wist ze niet.

Op aanraden van iemand uit haar netwerk schrijft Ans zich in voor de cursus Filosofisch Leiderschap. “Het is elke bijeenkomst een feest om er te zijn. Het enige wat je doet is luisteren. Je hoeft geen cursusmateriaal aan te schaffen, huiswerk te maken of examens af te leggen. Je hebt alle vrijheid om te bepalen hoe en wanneer je met de stof aan de slag gaat. Maar als je er eenmaal mee aan de slag gaat, sla je een ongeplaveide weg in die langzamerhand geplaveid wordt. En dan is er geen weg terug, je blijft het ‘nieuwe’, intrigerende pad volgen.”

Leuker en intenser
Voor Ans volgt een intensieve tijd. “Het is alsof er allerlei laagjes van je worden afgepeld, waardoor het leven nog leuker en intenser wordt. Ik heb antwoorden gekregen op vragen, waarvan ik niet wist dat ik ze had. Filosofisch Leiderschap heeft iets bij me losgemaakt, waarvan ik niet wist dat het vastzat.” Ans voelt zich rijker in gesprekken, leeft bewuster en laat in zakelijke -en privégesprekken gemakkelijker haar gevoel spreken. Ook tijdens coachingsgesprekken komt de filosofische gedachtegang haar goed van pas. “Met een open geest kun je eenvoudigweg beter luisteren en concentreren en ben je oplettender.”

Tijd in overvloed
“Filosofisch Leiderschap heeft me ongelooflijk veel opgeleverd. Ik heb meer zelfkennis. Ik kan ruimer denken en stel me gemakkelijker open voor mijn omgeving. Dit laatste geeft me het gevoel dat ik er nooit alleen voor sta. En dan is er nog zoiets als tijd. Ik heb opeens volop tijd. Mijn horloge ligt tegenwoordig thuis. Ik geef me volledig over aan de dingen die ik moet doen en kom toch overal op tijd. Mensen doen zichzelf te kort als ze deze cursus niet volgen.”

Interview en tekst: Liliane Verwoolde, Het Tekstbureau.
 

  Testimonials-overzicht Volgende testimonial